Tuesday, February 3, 2015

Double Chocolate Cake





ΥΛΙΚΑ (12 μερίδες)

260γρ γιαούρτι αγελάδος πλήρες
250γρ νερό
170γρ ελαιόλαδο
350γρ ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
2 κουτ γλυκού μπείκιν πάουντερ
1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
260γρ αλεύρι (όλες τις χρήσεις)


65γρ κακάο σε σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 (μισό) κουτ γλυκού τριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, δίνει πικάντικη νότα και ταιριάζει πολύ με το κακάο!!!!)
ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
240γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη σε ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπείκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, έως ότου ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά με  μια σπάτουλα, έως ότου προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού διαμέτρου 24εκ με μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε 2-3 κουτ αλεύρι και το περνάμε από όλα τα σημεία που έχουμε βουτυρώσει και πετάμε αυτό που έμεινε και γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο, αν είναι καθαρή το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτα μέσα στο ταψί. Έπειτα το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη (1) μία ώρα Αυτό γίνεται για να μην μουσκέψει το κέικ από τους υδρατμούς που βγάζει όταν κρυώνει!!!!!!!!!


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον μια ώρα, θέλουμε να γίνει πιο συμπαγές έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω στο κέικ!!! Με μία σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!! 
Οποιαδήποτε διακόσμηση είναι της επιλογής σας!!!!!!!!

Enjoy!!!!!!



Ingredients (12 portions)

Cake

260 gr yogurt
250 gr water
170gr olive oil
350gr sugar
2 eggs
2 teaspoons bakin powder
1/2 teaspoon soda
1/2 of teaspoon salt
260 gr  flour
65 gr cocoa  (powder)
1 teaspoon of nutmeg (powder)
1/2 tea spoon pepper (it gives a spicy note)!!!!
2 lemons 

Glaze

250 gr dark chocolate 52%-55% (chopped in small pieces)
240 gr sour cream (35%)

How to do it!!!!

Cake
Preheat the oven in 180°C. In a medium bowl beat the yogurt, the water, the oil, the sugar, the eggs ,the bakin powder, the soda and the salt, until they make a homogenuous mixture. Add, gradually the flour, the cocoa, the nutmeg, the pepper and the yellow surface of lemon till they make again a himogenuous mixture. Cover the bottom of a pan (24cm) with a parchment paper. Bake the cake about 45 minutes. You can check when it is done, if you deep a knife in the cake. If it comes clean,the cake is ready, otherwise bake oti more than 45 minutes. After this we place it in a small rack, and let it cool completely(At least 1 hour).


How to do it!!!!

 Glaze

Chop the dark chocolate in small pieces and place it in a bowl. Heat the sour cream and before it boils, put it over the chopped chocolate. Stir the chocolate until the mixture is completely smooth. Let it cool slightly (at least 1 hour), so it will be easier to cover the cake. After try to cover each side of cake!!!! Do any decoration toy like!!!


!!!!!!Enjoy!!!!!!


*Η συνταγή είναι από τον σεφ Ανδρέα Λαγό

No comments:

Post a Comment