Σήμερα θα παρουσιάσουμε μια χειμωνιάτικη συνταγή, και αυτό γιατί τα αρώματα και οι γεύσεις που αναδύονται συνδυάζονται ιδανικά με ένα ωραίο βαθυκόκκινο κρασί ή μια ωραία μαύρη μπύρα, παρεούλα και τζάκι αναμμένο σε κάποιο ορεινό χωριό.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΥΡΑΣ
Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο ή ένα κοτόπουλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (πχ μπούτι, στήθος κτλ)
- 1 κουτάκι μπύρας 500 ml και ένα κουτάκι 330 ml
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Αρχικά ξεπλένουμε με προσοχή το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε χαρτί να απορροφηθεί η υγρασία του
- Ζεστάνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα (προτιμάμαι να έχει βάθος παρά μεγάλη διάμετρο)
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδο και τις σοτάρουμε ελαφρώς να δώσουμε άρωμα στο λάδι
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σωτάρουμε ελαφρά έτσι ώστε να τα θωρακίσουμε και να κάνουν μια κρούστα
- Έπειτα ρίχνουμε την μπύρα, τόση όση να καλύψει το κοτόπουλο,
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 & 1/2 ώρα περίπου
- Μετά το πέρας της μιάμισης ώρας, βγάζουμε το καπάκι και βλέπουμε πόση ποσότητα μπύρας έχει απορροφηθεί
- Αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά έως ότου η μπύρα εξατμιστεί και πάρει παχύρρευστη μορφή σαν σάλτσα
- Παράλληλα, περιχύνουμε με ένα κουτάλι, την σάλτσα-μπύρας στα κομμάτια κοτόπουλου για να καραμελώσουν στην επιφάνεια τους
- Μόλις είναι σάλτσα έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα-μπύρας και σερβίρουμε
Tip: Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με μαύρη μπύρα, θα δώσει έξτρα γεύση στο πιάτο σας
soon in english version my dear foodie friends
ENJOY!!!
No comments:
Post a Comment