Friday, November 18, 2016

ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ & ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κυριακάτικο γεύμα, ελαφρώς γκουρμέ, με τοπικά προιόντα σας παρουσιάζουμε σήμερα!!!Πληροφορίες για τον Κρόκο Κοζάνης θα διαβάσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί KROKOS KOZANIS θα διαβάσετε την ιστορία του, την καταγωγή της ιδιότητες κτλ
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή
 




Υλικά (4 άτομα)
  • 500 γρ τηγανιά κοτόπουλο (μαριναρισμένη έτοιμη απο τον κρεοπώλη)
  • ρυζι άγριο (1,5 φλιτζάνι του τσαγιού)
  •  1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • αλάτι
  • πιπέρι




Οδηγίες
1.Τσιγαρίζω σε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
2. Ρίχνω την τηγανιά και την πιπεριά και μόλις τσιγαριστεί ελαφρώς ρίχνω ένα ποτήρι λευκό κρασί
3. Περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ
4. Σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω την τηγανία να βράσει για 40' λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά
5.Παράλληλα ετοιμάζω το ρυζάκι. Ακολουθώ τις οδηγίες τις συσκευασίας, απλά προσθέτω και του στήμονες κρόκου στο βράσιμο

Μόλις ετοιμαστούν και τα δύο, σερβίρω!
Ρυζάκι απο κάτω, τηγανιά από πάνω για να δέσει το "γλυκό"!!! Κάθε πιρουνιά και διπλή απόλαυση!!
Έκρηξη γεύσεων !!

 Enjoy!!
Κατερίνα & Όλγα


No comments:

Post a Comment