Home






Υλικά
(2-3 άτομα)

2 λαβράκια μεσαίου μεγέθους
2 λεμόνια
αρκετό μαϊντανό
1 πατάτα
αλάτι 
πιπέρι
μουστάρδα
λάδι


Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, αρκετά μεγάλο καθώς στο τέλος θα τυλίξουμε το ψάρι με αυτό. Από πάνω απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα όμοιου μεγέθους.
2. Βάζουμε πάνω το ψάρι, πασπαλίζουμε με αλάτι πιπέρι
3. Κόβουμε την πατάτα σε ροδέλες και τις τοποθετούμε κάτω από το ψάρι
4. Πλένουμε το μαϊντανό και κόβουμε σε μικρά ματσάκια και γεμίζουμε τη κοιλιά του ψαριού
5, Κόβουμε σε ροδέλες το λεμόνι και το τοποθετούμε από πάνω όπως φαίνεται στην εικόνα!!
6. Σε ένα μπολάκι , στύβουμε 1 λεμόνι, βάζουμε 2 κουταλιές μουστάρδα, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα περιχύνουμε το ψάρι
7, Τέλος τυλίγουμε σχολαστικά το ψάρι με τη λαδόκολλα και μετά με το αλουμινόχαρτο, σαν να  είναι φάκελος. Θέλουμε να είναι προσεκτικά τυλιγμένο έτσι ώστε το ψαράκι να μαγειρευτεί στο ζουμί του, και να μην φεύγει ο ατμός από το φάκελο!!!

Ψήνετε για 30' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180!!
Ανοίγεται το φάκελο προσεκτικά και τσεκάρετε αν είναι έτοιμο, εξαρτάται και από το μέγεθος του ψαριού. Αν όχι το τυλίγετε και το αφήνετε λίγο ακόμα αλλιώς σερβίρετε!!!!

Καλή όρεξη!!!!!


Ingredients
2-4 portions

2 fish medium size (like the picture above)
2 lemons
pasleley
1 potatoe
salt
pepper
mustard
olive oil

Directions


1. Place a piece of alumin paper, long enough, becaouse at the end will wrap the fish in it. Above the alumin papaer place a greaseproof paper.
2. Put the fish above those two papers. Spinkle with sugar and pepper.
3. Chop a potatoe in rings and put them beneath the fish
4. Chop the parsley and fill the stomach of the fish
5. In a pot mix  well the juice of lemon, 2 spoons mustard, 3-4 spoons olive oil, salt and pepper. Until it is homogeneous, sour it above the fish.
6.At last, we wrap the fixh with the greaseproof paper and after with the alumin paper, like a envelope. We want to carefully wrapped in order to be cooked to its own juice, with the help of the steam.

Cook fro 30' in a preheated oven at 180 degrees
Open carefully the envelope to see if it is ready. I depends from the size of the fish. If it is not wrap it again cerefulley and leave it for 5 to 10 minutes more.

Serve with love!!
Enoy!!!
Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Εσύ που νομίζεις ότι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι άνοστος και βαρετός, πάρε μία συνταγή που θα σου αλλάξει γνώμη.
Σαρακοστή ή όχι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά που έχουμε στις επιλογές μας.




Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 της κούπας λάδι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 πορτοκάλι
6 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
1+1/2 κούπα μιξ ξερών φρούτων (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

1, Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. Περιμένουμε να βράσουν!!!
2, Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί (προσοχή όχι να καεί) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα 2 ποτήρια σιμιγδάλι. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να μας καεί το σιμιγδάλι).  Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει το μείγμα το χρώμα της" βρεγμένης άμμου" που μου χει πει μια φίλη μου !!!
3, Μόλις το σιρόπι έχει αρχίσει να βράζει και το μείγμα από τα σιμιγδάλια είναι έτοιμο, με μια κουτάλα ρίχνω σιγά σιγά το καυτό σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς. Επαναλαμβάνω έως ότου τελειώσει όλο το σιρόπι. 
4, Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίσουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος!!
Serve with love!!!

Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Αγγελική για τις πολύ καλές οδηγίες της όταν το έκανα για πρώτη φορά.


Αν και δεν δηλώνουμε fan των Σαρακοστιανών φαγητών, λόγω ημερών θα δώσουμε τη συνταγή για ένα φαγητό, που θα λαχταρούσαν 
τα καλύτερα σαρακοστιανά τραπέζια  και όχι μόνο!!!!
Γλυκό κoυλoύρι




Υλικά

Η ζύμη είναι ζύμη πίτσας, την έχουμε γράψει ξανά στο άρθρο με την πίτσα πέστο, ωστόσο για διευκόλυνση και για μερικές παραλλαγές που έχουν γίνει θα την ξαναγράψουμε!!!!

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ φρέσκα μαγιά
200γρ νερό χλιαρό
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
4κουτ σουπ ελαιόλαδο
10 κουταλιές σούπας ξερά φρούτα (δικής σας επιλογής)
μισό φακελάκη σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και το ένα κουταλάκι ζάχαρη. Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να έχουμε χλιαρό νερό, ζεσταίνουμε τα 100γρ και λίγο πριν βράσει ανακατεύουμε με τα άλλα 100γρ από νερό βρύσης. Έτσι έχουμε 200γρ χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε την μαγιά με τη ζάχαρη που έχουμε ρίξει στο μπολ μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα/ανακάτεμα και ρίχνουμε το λάδι και τέλος την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάζουμε ζάχαρη στο τέλος αναλόγως με το πόσο γλυκό θέλουμε να γίνει. Το αφήνουμε σε ένα μπωλ, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30' να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα ξερών φρούτων και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.



 Έπειτα πλάθουμε τα μπατονάκια ρίχνοντας λίγο αλεύρι για να μήν κολλάει η ζύμη. Η ζύμη βγάζει 4 μεγάλα κουλούρια ή 8 μικρά. 




Το ψήνετε στους 180-200 με αέρα για 30-40'. Εξαρτάται από το φούρνο και το βάζεται και στο grill για 5-7 λεπτά!!!
Bon Appetit!!!
EatLoveFlavor team

Soon english edition will be added! Thank you for understanding!!!!


Ταλιατέλες με γαρίδες
(4 άτομα)




Υλικά
700 γρ γαρίδες με το κέλυφος
3 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη η πελτέ
1 κούπα τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
αλάτι
πιπέρι
λίγο ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φέτες τυρί φέτα
μπούκοβο γλυκό ή  καυτερό (προαιρετικό)
μαιντανό (όσο θέτλετε)
1 πακέτο μακαρόνια (Linguini ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες


Εκτέλεση
Αν έχουμε αγοράσει φρέσκιες είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αλλιώς αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες, ξεκινάμε εφόσον τις έχουμε ξεπαγώσει καλά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και βράζουμε και τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι με καυτό λάδι και 2 λεπτά και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκοβο και την ζάχαρη.
Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το λευκό κρασί. Σε περίπτωση που θέλουμε η σάλτσα να πήξει ρίχνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε θρυμματισμένη τη φέτα και τον μαϊντανό. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Εναλλακτική πρόταση, αφού έχουμε στραγγίσει τα μακαρόνια και τα έχουμε σοτάρει με λίγο κύβο λαχανικών ή ότι μας αρέσει, ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού και στη συνέχεια είμαστε έτοιμη για σερβίρισμα

Enjoy!!!!!



Tagliatelle with shrimps

(4 portions)

Ingredients

700 gr shrimps 
3 spoons tomatoe
1 tea cup of olive oil
1 onion (chopped)
1 clove of garlic (not chopped)
salt
pepper
little sugar
1 glass of white wine
2 slices feta cheece
red pepper
parsley 
1 pack of pasta linguini of tagliatelli of papardelle (your choice)


Directions

1.First, of we have bought frozen shrimps, we wait till they are completelt defrosted.
 We prepare the sause and boil the pasta at the same time
2, Saute the chopped onion and the clove of garlic in a big pot, right after the oil is well heated for 2 minutes. Add the shrimps and after the tomatoe, the salt, the black and red pepper and the sugar
3. After add the wine and wait until it is evaporated. In case we want to make our sause thicker we add 2 spoons of the water, the pasta are boiling into. Boil in low temperature for 3 to 5 minutes. When it is ready add the feta cheese and the parsley. The sause is ready.
4.Add the boiled pasta in the pot where the sause is ready and mix well. Your meal is ready!!!!

!!!!!Enjoy!!!!!





!!Pancakes!!



Υλικά
-1 αυγό
-200 γρ γιαούρτι
-60γρ σπορέλαιο
-1 κγ ζάχαρη
-1 πρέζα αλάτι
-100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1κγ μπείκιν πάουντερ
-1/2 (μισό) κγ μαγειρική σόδα
-βούτυρο ή λίγο λάδι για το τηγάνισμα
-4 φέτες γαλοπούλα (ψιλοκομμένη)
- 70 γρ τριμμένο τυρι

Οδηγίες
1, Σε ένα μπολ ανακατεύω
-το γιαούρτι
-το σπορέλαιο
-το αυγό
 2, Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά
-αλεύρι
-μπείκιν πάουντερ
-ζάχαρη 
-μαγειρική σόδα
και ανακατεύουμε φορά και το αφήνουμε λιγάκι να να φουσκώσει΄(20'-30')

3, Αφού φουσκώσει ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένη γαλοπούλα 
και τριμμένο τυρί (δικής μας προτίμησης)

4, Λαδώνω με ένα χαρτί εμποτισμένο στο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι
και ρίχνω κουταλιές μεγάλες από το μείγμα και ψήνω από κάθε μεριά 5 περίπου λεπτά
ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ!!
Γυρίζω από την άλλη μεριά μόλις αρχίσουν να βγαίνουν φουσκάλες στη επιφάνεια!! 

Enjoy!!!!!!

Ingredients
-1 egg
-200 grams yogurt
-60gr seed oil
-1 teaspoon sugar
-1/8 teaspoon salt
-100 grams flour
-1 teaspoon bakin powder
-1/2 (half) teaspoon bakin soda (powder)
-1 teaspoon of seed oil to cover the pan
-4 slices of turkey (chopped)
-80gr trimmed cheese

Directions

1. In a bowl, mix 
-the yogurt
-the seed oil
-the egg
2.You also add
- the flour
-bakin powder
-bakin soda (powder)

and mix all together
You leave the mix for a while to ''rest''

3.After that, we add the chopped turkey and the trimmed cheece into the mix and we mix until the mixture is homogenuous

4. Cover with a little oil the preheated pan, and keep it in low temperature
Use a spoon to throw the mix in the pan. Bake each side abou 5'. You first turn over the pancake when bubbles appear on the surface.

5.Ready to eat!!

Enjoy!!!













ΥΛΙΚΑ (12 μερίδες)

260γρ γιαούρτι αγελάδος πλήρες
250γρ νερό
170γρ ελαιόλαδο
350γρ ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
2 κουτ γλυκού μπείκιν πάουντερ
1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
260γρ αλεύρι (όλες τις χρήσεις)

65γρ κακάο σε σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 (μισό) κουτ γλυκού τριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, δίνει πικάντικη νότα και ταιριάζει πολύ με το κακάο!!!!)
ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
240γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη σε ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπείκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, έως ότου ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά με  μια σπάτουλα, έως ότου προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού διαμέτρου 24εκ με μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε 2-3 κουτ αλεύρι και το περνάμε από όλα τα σημεία που έχουμε βουτυρώσει και πετάμε αυτό που έμεινε και γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο, αν είναι καθαρή το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτα μέσα στο ταψί. Έπειτα το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη (1) μία ώρα Αυτό γίνεται για να μην μουσκέψει το κέικ από τους υδρατμούς που βγάζει όταν κρυώνει!!!!!!!!!


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον μια ώρα, θέλουμε να γίνει πιο συμπαγές έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω στο κέικ!!! Με μία σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!! 
Οποιαδήποτε διακόσμηση είναι της επιλογής σας!!!!!!!!

Enjoy!!!!!!



Ingredients (12 portions)

Cake

260 gr yogurt
250 gr water
170gr olive oil
350gr sugar
2 eggs
2 teaspoons bakin powder
1/2 teaspoon soda
1/2 of teaspoon salt
260 gr  flour
65 gr cocoa  (powder)
1 teaspoon of nutmeg (powder)
1/2 tea spoon pepper (it gives a spicy note)!!!!
2 lemons 


Glaze
250 gr dark chocolate 52%-55% (chopped in small pieces)
240 gr sour cream (35%)

How to do it!!!!
Cake
Preheat the oven in 180°C. In a medium bowl beat the yogurt, the water, the oil, the sugar, the eggs ,the bakin powder, the soda and the salt, until they make a homogenuous mixture. Add, gradually the flour, the cocoa, the nutmeg, the pepper and the yellow surface of lemon till they make again a himogenuous mixture. Cover the bottom of a pan (24cm) with a parchment paper. Bake the cake about 45 minutes. You can check when it is done, if you deep a knife in the cake. If it comes clean,the cake is ready, otherwise bake oti more than 45 minutes. After this we place it in a small rack, and let it cool completely(At least 1 hour).


How to do it!!!!
 Glaze

Chop the dark chocolate in small pieces and place it in a bowl. Heat the sour cream and before it boils, put it over the chopped chocolate. Stir the chocolate until the mixture is completely smooth. Let it cool slightly (at least 1 hour), so it will be easier to cover the cake. After try to cover each side of cake!!!! Do any decoration toy like!!!

!!!!!!Enjoy!!!!!!

*Η συνταγή είναι από το σεφ Ανδρέα Λαγό





Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια;;;, πίτσα σπέσιαλ με ζαμπόν, κασέρι, μανιτάρι και πιπεριές;;;;;!!!
 Η λύση είναι μία ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
 Παρακάτω σου δίνουμε την δικιά μας αυτοσχέδια συνταγή
για την πιο πρωτότυπη pizza που έχεις φάει ποτέ!!!!!

PESTO και έγινε ->Pizza Italiana



Υλικά (ζύμη)
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ φρέσκα μαγιά
200γρ νερό χλιαρό
1κουτ γλυκού ζάχαρη
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
3/4 κουτ γλυκού μπούκουβο (μισό γλυκό-μισό καυτερό)
3 κ.σ γραβιέρα τριμμένη
1/8 κουτ γλυκού πιπέρι
4κουτ σουπ ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη
1 βαζάκι σάλτσα PESTO (πέστο)
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
1 φακελάκι τριμμένη mozzarella (στα ψυγεία σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη. Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να έχουμε χλιαρό νερό, ζεσταίνουμε τα 100γρ και λίγο πριν βράσει ανακατεύουμε με τα άλλα 100γρ από νερό βρύσης. Έτσι έχουμε 200γρ χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε την μαγιά με τη ζάχαρη που έχουμε ρίξει στο μπολ μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα/ανακάτεμα και ρίχνουμε το λάδι, τη γραβιέρα και το μπούκοβο. Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι!!!!! Έπειτα απλώνουμε στο σκεύος που θέλουμε να κάνουμε την pizza  τη ζύμη και τυλίγουμε σχολαστικά με διάφανη μεμβράνη όλο το σκεύος καθώς δεν θέλουμε να μείνει ανοιχτή καμιά πλευρά.
Το αφήνουμε για μισή ώρα (30') να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Μετά τη μισή ώρα η ζύμη μας θα δούμε ότι έχει φουσκώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και πιέζουμε απαλά να την ξεφουσκώσουμε λιγάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά!!! Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την σάλτσα PESTO, μετά ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) και τέλος από πάνω πασπαλίζουμε με τη mozzarella. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Ελέγχουμε το πάτο της pizza αν έχει ψηθεί και αν είναι χρυσή η ζύμη το βγάζουμε. Αφού κρυώσει για λίγο, είναι έτοιμη να την κόψουμε!!!!!

!!!!Good luck and Bon Appetit!!!!


*Η ζύμη είναι συνταγή από τον σεφ Ανδρέα Λαγό


!!!Thank god it's Friday!!!


Ξύπνησες νωρίς και θες να αντέξεις από την κούραση της


ημέρας?? Ένας απολαυστικός φυσικός χυμός είναι ότι πρέπει για


να σε τονώσει!!!! 





Υλικά

3 πορτοκάλια
1 ρόδι
καλή διάθεση ;-)

Εκτέλεση

Στύβουμε τα πορτοκάλια και με τον ίδιο τρόπο και το ρόδι. Ο χυμός μας είναι έτοιμος!!!! Απολαμβάνουμε με τη συνοδεία μουσικής από Κασετόφωνο 

http://www.kasetophono.com/2014/07/working-fridays.html

Thank god it's Friday!!!!!!!


Katerina & Olga





ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 
NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL

EAT:The Story of Food




Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις τα πάντα για την ιστορία του φαγητού?? 

Η National Geographic σε προκαλεί!!!!!!! Παίξε το quiz της και μπες στην κλήρωση για διπλές προσκλήσεις και τα υπέροχα βιβλία που φαίνονται στην εικόνα παρακάτω.




Μάθε περισσότερα στον σύνδεσμο που ακολουθεί







Η πρώτη μας συνταγή για το καλωσόρισμα!!!!!


CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
by Νανά Γιώτη




Υλικά (18 μερίδες)
350γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
100γρ ζάχαρη
λίγη σκόνη βανίλιας
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα
150γρ σταγόνες σοκολάτας (στα ράφια σουπερμάρκετ, είδη ζαχαροπλαστικής)

Γλάσο
120γρ κρέμα γάλακτος
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη 52%-55%
30γρ τριμμένη λευκή σοκολάτα ή πολύχρωμα καραμελάκια (ότι θέλετε, είναι για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί *(τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ ή σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό, το νερό όμως δεν θα ακουμπά το πάτο του σκεύους που είναι η σοκολάτα μέσα), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, το μείγμα σοκολάτας-κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 18 φόρμες σιλικόνης για cupcakes, γεμίζοντας περίπου ως ένα εκατοστό 1cmαπό το χείλος. (φόρμες χάρτινες θέλουν μικρή ποσότητα και το μείγμα ρέει και γίνεται σαν μπισκότο.... προτιμήστε της σιλικόνης!!!!!)

Ψήνουμε τα κεκάκια για πείπου 25-30 λεπτά. Μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό είναι έτοιμα, και τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε.
Γλάσο
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε και την περιχύνουμε πάνω στη τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Tip: Μπορούμε να ζεστάνουμε για 2-3 λεπτά τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων πριν ρίξουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος, θα βοηθήσει στο να ενοποιηθούν καλύτερα τα 2 υλικά!!!!! Βουτάμε έπειτα ένα-ένα τα cupcake στο γλάσο σοκολάτας (αφού έχουν κρυώσει) περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα η τα πολύχρωμα καραμελάκια η ό,τι άλλο μας αρέσει!!!!!!!

!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!

*Η επικρατέστερη εκδοχή λέει ότι το bain marie (μπεν μαρί) προέκυψε από την ανάγκη των αλχημιστών να θερμαίνουν τα υλικά τους αργά και σταθερά χωρίς να επηρεάζεται η σύσταση τους. Όσο για την ονομασία, η οποία μεταφρασμένη κατά λέξη σημαίνει: «μπάνιο Μαρία» (;), τη δόξα μοιράζονται δυο συνονόματες εκπρόσωποι της αλχημείας, μια Ιταλίδα του μεσαίωνα και μια Εβραία των αρχαίων χρόνων οι οποίες θεωρούνται εφευρέτες της συγκεκριμένης μεθόδου. 

Για διευκόλυνση βλέπε βιντεάκι κάτω!!!






No comments:

Post a Comment