Saturday, February 28, 2015

Στο χαλβά λέμε ναι!!!!!

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Εσύ που νομίζεις ότι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι άνοστος και βαρετός, πάρε μία συνταγή που θα σου αλλάξει γνώμη.
Σαρακοστή ή όχι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά που έχουμε στις επιλογές μας.




Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 της κούπας λάδι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 πορτοκάλι
6 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
1+1/2 κούπα μιξ ξερών φρούτων (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

1, Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. Περιμένουμε να βράσουν!!!
2, Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί (προσοχή όχι να καεί) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα 2 ποτήρια σιμιγδάλι. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να μας καεί το σιμιγδάλι). Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει το μείγμα το χρώμα της" βρεγμένης άμμου" που μου χει πει μια φίλη μου !!!
3, Μόλις το σιρόπι έχει αρχίσει να βράζει και το μείγμα από τα σιμιγδάλια είναι έτοιμο, με μια κουτάλα ρίχνω σιγά σιγά το καυτό σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς. Επαναλαμβάνω έως ότου τελειώσει όλο το σιρόπι. 
4, Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίσουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος!!
Serve with love!!!

Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Αγγελική για τις πολύ καλές οδηγίες της όταν το έκανα για πρώτη φορά.

1 comment: