Sweetaholics

Έφτασε η ώρα του πρωινού και βαρέθηκατε να τρώτε τα ίδια και τα ίδια; Ήρθε η ώρα να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας, ξεφεύγοντας από τα καθημερινά και συνηθισμένα πρωινά, με έναν απλό και δημιουργικό τρόπο, καθώς και με υλικά που ο καθένας μας έχει πρόχειρα στο σπίτι του.

Έτσι σας προτείνουμε ένα τόστ απλό αλλά διαφορετικό, με το οποίο μπορείτε να εντυπωσιάσετε ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Τόστ που πέρα από νόστιμο είναι θρεπτικό, υγιεινό, δυναμωτικό καθώς και νηστίσιμο. Ενδείκνυται για σκληρά εργαζόμενους, αθλητές και καλοφαγάδες.




Υλικά για 4 άτομα

-4 φέτες ψωμί της προτίμησης σας 
  (θα πρότεινα ψωμί φούρνο που είναι πιο νόστιμο και 
  αναδεικνύει τα αρώματα και τις γεύσεις καλύτερα)

-4 φέτες μπακαλίσιο χαλβά

-12- 16 κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα 
  (αν θέλετε λιγότερο η παραπάνω είναι στη δική σας κρίση) :-)

-12 ροδέλες μπανάνα (προαιρετικά)

Διαδικασία

1.Τοποθετείτε στην τοστιέρα τις φέτες, επάνω βάζετε τις φέτες του χαλβά, μετά τα κομμάτια σοκολάτας και τέλος την μπανάνα.

2.Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα του τόστ και το αφηνούμε έως ότου σιγουρευτούμε ότι έχει λιώσει η σοκολάτα στο εσωτερικό του τοστ.

3.Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη, λίγο λιωμένη σοκολάτα ή τρίμματα σοκολάτας.

ENJOY!!!
The team of EatLoveFlavor 
Katerina & Olga


Tips:
-εναλλακτικά πετυχαίνοντας το ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε στο τόστ, ταχίνι αντί για χαλβά και μερέντα υγείας ή και μερέντα πραλίνας φουντουκιού αντί για κομμάτια σοκολάτας.
-ενναλακτικά μπορείτε να βάλετε μέλι αντί σοκολάτας και ταχίνι και στο τέλος να πασπαλίσετε με κανέλλα
-επιπλέον μπορείτε αντί για φρέσκια μπανάνα να προσθέσετε ξερά φρούτα όπως κράμπερι, δαμάσκηνο, βερίκοκο κ.τ.λ.
-το τόστ καλό θα είναι τα το σερβίρετε πάντα ζεστό 

THE ENGLISH VERSION

Breakfast toast with chocolate and greek halvah

Breakfast time has arrived, and you got bored of same things everyday. Time has come to enrich your daily breakfast with a simple but also creative way and common ingredients that we all have in our fridges.

We suggest to you a toast, as simple as a common one, which will impress even the most demanding gourmet "tongues". This toast is recommended specially for hard- working people, athletes and food lovers.

Here is the recipe:

Ingredients (4 persons)

-4 slices of bread

-4 slices of halvah (you can use sesame pulp instead)

-12 pieces of chocolate (any chocolate you prefer)

-12 slices of banana (optionally)

Directions

1.Place in the toast machine the bread slices, above them place the slices of halvah or the sesame pupl and last the banana slices.

2.Cover with the other bread slices and leave it until the chocolate is properly melted.

3. Serve it while it is hot, and sprinkle it with sugar powder, or melted chocolate of chunks of chocolate




Tips:
- instead of chocolate you can use honey and sprinkle with cinnamon powder
-also you can add dried fruits such as cranberries, dates e.t.c.
- don't forget to serve it hot


ENJOY!!!
The team of EatLoveFlavor 

Kate & Olga


Γλυκό κoυλoύρι




Υλικά

Η ζύμη είναι ζύμη πίτσας, την έχουμε γράψει ξανά στο άρθρο με την πίτσα πέστο, ωστόσο για διευκόλυνση και για μερικές παραλλαγές που έχουν γίνει θα την ξαναγράψουμε!!!!

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ φρέσκα μαγιά
200γρ νερό χλιαρό
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
4κουτ σουπ ελαιόλαδο
10 κουταλιές σούπας ξερά φρούτα (δικής σας επιλογής)
μισό φακελάκη σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και το ένα κουταλάκι ζάχαρη. Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να έχουμε χλιαρό νερό, ζεσταίνουμε τα 100γρ και λίγο πριν βράσει ανακατεύουμε με τα άλλα 100γρ από νερό βρύσης. Έτσι έχουμε 200γρ χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε την μαγιά με τη ζάχαρη που έχουμε ρίξει στο μπολ μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα/ανακάτεμα και ρίχνουμε το λάδι και τέλος την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάζουμε ζάχαρη στο τέλος αναλόγως με το πόσο γλυκό θέλουμε να γίνει. Το αφήνουμε σε ένα μπωλ, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30' να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα ξερών φρούτων και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.



 Έπειτα πλάθουμε τα μπατονάκια ρίχνοντας λίγο αλεύρι για να μήν κολλάει η ζύμη. Η ζύμη βγάζει 4 μεγάλα κουλούρια ή 8 μικρά. 




Το ψήνετε στους 180-200 με αέρα για 30-40'. Εξαρτάται από το φούρνο και το βάζεται και στο grill για 5-7 λεπτά!!!
Bon Appetit!!!
EatLoveFlavor team

Soon english edition will be added! Thank you for understanding!!!!



Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Εσύ που νομίζεις ότι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι άνοστος και βαρετός, πάρε μία συνταγή που θα σου αλλάξει γνώμη.
Σαρακοστή ή όχι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά που έχουμε στις επιλογές μας.




Υλικά
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3/4 της κούπας λάδι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1 πορτοκάλι
6 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
1+1/2 κούπα μιξ ξερών φρούτων (της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

1, Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. Περιμένουμε να βράσουν!!!
2, Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί (προσοχή όχι να καεί) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα 2 ποτήρια σιμιγδάλι. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά (δεν θέλουμε να μας καεί το σιμιγδάλι). Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει το μείγμα το χρώμα της" βρεγμένης άμμου" που μου χει πει μια φίλη μου !!!
3, Μόλις το σιρόπι έχει αρχίσει να βράζει και το μείγμα από τα σιμιγδάλια είναι έτοιμο, με μια κουτάλα ρίχνω σιγά σιγά το καυτό σιρόπι μέσα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς. Επαναλαμβάνω έως ότου τελειώσει όλο το σιρόπι. 
4, Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν μεγάλες φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος, ο χαλβάς είναι έτοιμος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα ξερά φρούτα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίσουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος!!
Serve with love!!!

Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Αγγελική για τις πολύ καλές οδηγίες της όταν το έκανα για πρώτη φορά.





ΥΛΙΚΑ (12 μερίδες)

260γρ γιαούρτι αγελάδος πλήρες
250γρ νερό
170γρ ελαιόλαδο
350γρ ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
2 κουτ γλυκού μπείκιν πάουντερ
1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
260γρ αλεύρι (όλες τις χρήσεις)

65γρ κακάο σε σκόνη
1 κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 (μισό) κουτ γλυκού τριμμένο πιπέρι (προαιρετικά, δίνει πικάντικη νότα και ταιριάζει πολύ με το κακάο!!!!)
ξύσμα από 2 λεμόνια (ακέρωτα)

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
240γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη σε ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το μπείκιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, έως ότου ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιών, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά με  μια σπάτουλα, έως ότου προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού διαμέτρου 24εκ με μια λαδόκολλα ή εναλλακτικά βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε 2-3 κουτ αλεύρι και το περνάμε από όλα τα σημεία που έχουμε βουτυρώσει και πετάμε αυτό που έμεινε και γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο, αν είναι καθαρή το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτα μέσα στο ταψί. Έπειτα το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη (1) μία ώρα Αυτό γίνεται για να μην μουσκέψει το κέικ από τους υδρατμούς που βγάζει όταν κρυώνει!!!!!!!!!


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει περιχύνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον μια ώρα, θέλουμε να γίνει πιο συμπαγές έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω στο κέικ!!! Με μία σπάτουλα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρύου κέικ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!!! 
Οποιαδήποτε διακόσμηση είναι της επιλογής σας!!!!!!!!

Enjoy!!!!!!



Ingredients (12 portions)

Cake

260 gr yogurt
250 gr water
170gr olive oil
350gr sugar
2 eggs
2 teaspoons bakin powder
1/2 teaspoon soda
1/2 of teaspoon salt
260 gr  flour
65 gr cocoa  (powder)
1 teaspoon of nutmeg (powder)
1/2 tea spoon pepper (it gives a spicy note)!!!!
2 lemons 

Glaze
250 gr dark chocolate 52%-55% (chopped in small pieces)
240 gr sour cream (35%)

How to do it!!!!
Cake
Preheat the oven in 180°C. In a medium bowl beat the yogurt, the water, the oil, the sugar, the eggs ,the bakin powder, the soda and the salt, until they make a homogenuous mixture. Add, gradually the flour, the cocoa, the nutmeg, the pepper and the yellow surface of lemon till they make again a himogenuous mixture. Cover the bottom of a pan (24cm) with a parchment paper. Bake the cake about 45 minutes. You can check when it is done, if you deep a knife in the cake. If it comes clean,the cake is ready, otherwise bake oti more than 45 minutes. After this we place it in a small rack, and let it cool completely(At least 1 hour).


How to do it!!!!
 Glaze

Chop the dark chocolate in small pieces and place it in a bowl. Heat the sour cream and before it boils, put it over the chopped chocolate. Stir the chocolate until the mixture is completely smooth. Let it cool slightly (at least 1 hour), so it will be easier to cover the cake. After try to cover each side of cake!!!! Do any decoration toy like!!!

!!!!!!Enjoy!!!!!!

*Η συνταγή είναι από το σεφ Ανδρέα Λαγό


Η πρώτη μας συνταγή για το καλωσόρισμα!!!!!


CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
by Νανά Γιώτη




Υλικά (18 μερίδες)
350γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
5 αυγά μεσαίου μεγέθους
100γρ ζάχαρη
λίγη σκόνη βανίλιας
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα
150γρ σταγόνες σοκολάτας (στα ράφια σουπερμάρκετ, είδη ζαχαροπλαστικής)

Γλάσο
120γρ κρέμα γάλακτος
170γρ σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη 52%-55%
30γρ τριμμένη λευκή σοκολάτα ή πολύχρωμα καραμελάκια (ότι θέλετε, είναι για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί *(τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ ή σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό, το νερό όμως δεν θα ακουμπά το πάτο του σκεύους που είναι η σοκολάτα μέσα), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, το μείγμα σοκολάτας-κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 18 φόρμες σιλικόνης για cupcakes, γεμίζοντας περίπου ως ένα εκατοστό 1cmαπό το χείλος. (φόρμες χάρτινες θέλουν μικρή ποσότητα και το μείγμα ρέει και γίνεται σαν μπισκότο.... προτιμήστε της σιλικόνης!!!!!)

Ψήνουμε τα κεκάκια για πείπου 25-30 λεπτά. Μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο τους, αν βγει καθαρό είναι έτοιμα, και τα βγάζουμε από το φούρνο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε.
Γλάσο
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει την κατεβάζουμε και την περιχύνουμε πάνω στη τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Tip: Μπορούμε να ζεστάνουμε για 2-3 λεπτά τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων πριν ρίξουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος, θα βοηθήσει στο να ενοποιηθούν καλύτερα τα 2 υλικά!!!!! Βουτάμε έπειτα ένα-ένα τα cupcake στο γλάσο σοκολάτας (αφού έχουν κρυώσει) περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα η τα πολύχρωμα καραμελάκια η ό,τι άλλο μας αρέσει!!!!!!!

!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!

*Η επικρατέστερη εκδοχή λέει ότι το bain marie (μπεν μαρί) προέκυψε από την ανάγκη των αλχημιστών να θερμαίνουν τα υλικά τους αργά και σταθερά χωρίς να επηρεάζεται η σύσταση τους. Όσο για την ονομασία, η οποία μεταφρασμένη κατά λέξη σημαίνει: «μπάνιο Μαρία» (;), τη δόξα μοιράζονται δυο συνονόματες εκπρόσωποι της αλχημείας, μια Ιταλίδα του μεσαίωνα και μια Εβραία των αρχαίων χρόνων οι οποίες θεωρούνται εφευρέτες της συγκεκριμένης μεθόδου. 

Για διευκόλυνση βλέπε βιντεάκι κάτω!!!






No comments:

Post a Comment