Thursday, November 17, 2016

30' meal--->Τortilla με μπιφτέκι πατάτας

Έρχεται το βραδάκι και σου έρχεται μια λιγουρίτσα για κάτι διαφορετικό από κάθε βράδυ. Τι να κάνεις άραγε; Να παραγγείλεις κάτι απ' έξω; να φας ένα κλασσικό τοστάκι;
Εμείς σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική να γλείφεις και τα δακτυλά σου μετά!!!!
Εύκολη συνταγή με εύκολα υλικά σε 30'!!!!!!!!!!!!!!
και νηστίσιμη!!!
Αρχικά σκεφτήκαμε για γέμιση ένα μπιφτέκι λαχανικών, όμως δεν είχαμε πολλά υλικά οπότε καταλήξαμε ότι θα το κάνουμε πατατομπιφτέκι.
Δες τα υλικά για το πατατομπιφτέκι αναλυτικά:


Υλικά για πατατομπιφτέκι
1 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες πολτοποιημένες
3-4 κουταλιές της σούπας ρίγανη
φέτα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι
2-3 αβγά

Έξτρα υλικά
2 ψιλοκομμένες ντομάτες
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό






Εκτέλεση



1. Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
2. Βράζουμε σε  μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τις πατάτες
3. Μόλις περάσει το 10 περίπου τις βγάζουμε και τις πολτοποιούμε
4. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλα
5. Ετοιμάζουμε την γκριλιέρα -τηγάνι να ζεστάνει, περνάμε με ένα πανάκι λαδωμένο
6. Φτιάχνουμε τα μπιφτεκάκια στο μέγεθος που θέλουμε, τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε στην γκριλιέρα ανά δύο
7. Ψήνουμε στο τηγάνι 2 λεπτά πάνω κάτων την τορτίγια και την απλώνουμε σε ένα πιάτο
8. Ψιλοκόβουμε 2 ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα μπωλάκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανο, λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά
9.Τοποθετούμε στην απλωμένη τορτίγια το μπιφτέκι πατάτας, μια στρώση από την σαλάτα που κάναμε και μια πλούσια κουταλιά γιαούρτι κατά μήκος της τορτίγιας
10. Ρολάρουμε την τορτίγια και την κόβουμε στη μέση και voila!!!!

Έτοιμο το μεσημεροβραδινό μας, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα κανένα επιτηδευμένο σνακ από αυτά που θα παραγγέλναμε απ' έξω

ENJOY MY FRIENDS!!
SOON RECIPE IN ENGLISH, STAY TUNED!!!







No comments:

Post a Comment