Sunday, January 11, 2015

CHOCO smarties-CUPCAKES-




Η πρώτη μας συνταγή για το καλωσόρισμα!!!!!

Our first recipe in order to welcome you!!!!


CHOCO CUPCAKES


by Νανά Γιώτη




Υλικά (18 μερίδες)

350γρ σοκολάτα κουβερτούρα 52%-55% κακάο τεμαχισμένη 

σε μικρά κομματάκια


250γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

5 αυγά μεσαίου μεγέθους

100γρ ζάχαρη

λίγη σκόνη βανίλιας

100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 (μισό) κουτ γλυκού μαγειρική σόδα

150γρ σταγόνες σοκολάτας (στα ράφια σουπερμάρκετ, είδη

 ζαχαροπλαστικής)


Γλάσο

120γρ κρέμα γάλακτος

170γρ σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη 52%-55%

30γρ τριμμένη λευκή σοκολάτα ή πολύχρωμα καραμελάκια

 (ότι θέλετε, είναι για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί *(τοποθετούμε τη


σοκολάτα σε ένα μεταλλικό μπολ ή σε ένα κατσαρολάκι που


 έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό, το νερό 


όμως δεν θα ακουμπά το πάτο του σκεύους που είναι η 


σοκολάτα μέσα), προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 


ανακατεύουμε με μια κουτάλα.


Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη

και τη βανίλια για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο 


στους 170°C. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ, το μείγμα 


σοκολάτας-κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για


 άλλα 15 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι


, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με


 μία σπάτουλα


Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 18 φόρμες σιλικόνης 


για cupcakes, γεμίζοντας περίπου ως ένα εκατοστό 1cmαπό


 το χείλος. (φόρμες χάρτινες θέλουν μικρή ποσότητα και το 


μείγμα ρέει και γίνεται σαν μπισκότο.... προτιμήστε της 


σιλικόνης!!!!!)

Ψήνουμε τα κεκάκια για πείπου 25-30 λεπτά. Μπορούμε να

 ελέγξουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο 


κέντρο τους, αν βγει καθαρό είναι έτοιμα, και τα βγάζουμε 


από το φούρνο να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα 


ξεφορμάρουμε.


Γλάσο

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε 

σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν


 βράσει την κατεβάζουμε και την περιχύνουμε πάνω στη


 τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να 


λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Tip:


 Μπορούμε να ζεστάνουμε για 2-3 λεπτά τη σοκολάτα στο 


φούρνο μικροκυμάτων πριν ρίξουμε την ζεστή κρέμα 


γάλακτος, θα βοηθήσει στο να ενοποιηθούν καλύτερα τα 2


 υλικά!!!!! Βουτάμε έπειτα ένα-ένα τα 


cupcake στο γλάσο σοκολάτας (αφού έχουν κρυώσει) 


περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και πασπαλίζουμε με τη


 λευκή σοκολάτα η τα πολύχρωμα καραμελάκια η ό,τι άλλο


 μας αρέσει!!!!!


!!!!!Καλή επιτυχία!!!!!

***Η επικρατέστερη εκδοχή λέει ότι το bain maire (μπεν

 μαρί) προέκυψε από την ανάγκη των αλχημιστών να 


θερμαίνουν τα υλικά τους αργά και σταθερά χωρίς να 


επηρεάζεται η σύσταση τους. Όσο για την ονομασία, η οποία


 μεταφρασμένη κατά λέξη σημαίνει '' μπάνιο Μαρία'' (;) τη


 δόξα μοιράζονται δύο συνονόματες εκπρόσωποι της 


αλχημείας, μια Ιταλίδα του μεσαίωνα και μια Εβραία των 


αρχαίων χρόνων οι οποίες θεωρούνται εφευρέτες της 


συγκεκριμένης μεθόδου.



Για διευκόλυνση βλέπε βιντεάκι κάτω!!!







No comments:

Post a Comment