Tips

Με αφορμή το άρθρο της Ελεάννας  http://www.foodaki.gr/magazine/avocado-tips.html, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο, θα αναφέρω και γω κάποια επιπλέον tips που με βοήθησαν πολύ!!!
Σημαντικό είναι όταν αγοράζεις ένα αβοκάντο να γνωρίζεις όχι μόνο πως καθαρίζεται αλλά και πως συντηρείται. Δυστυχώς το αβοκάντο δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και εκτός από το διαδεδομένο quakamole, λίγοι έχουν επιχειρήσει να το βάλουν στην κουζίνα τους!!

Από το άρθρο που εντόπισα πρόσφατα http://www.realfarmacy.com/12-foods-youve-been-cutting-the-wrong/, που δείχνει το σωστό τρόπο που καθαρίζονται οι τροφές, έμαθα το καλύτερο τρόπο που καθαρίζονται τα φρούτα, λαχανικά καθώς και το αβοκάντο!!!!!!
Αν και η μέθοδος του κουταλιού έχει αποδειχθεί βολική, ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει κάποιος όλα τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το αβοκάντο είναι να ξεφλουδίζει απλά την φλούδα του.




Επίσης, ενώ το αβοκάντο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε 2-3 φορές αναγκαστικά το καθαρίζουμε όλο. Συνεπώς πρέπει να το συντηρήσουμε καθαρισμένο. Η πρώτη απόπειρα μου να το συντηρήσω ήταν αποτυχημένη. Την επομένη μέρα είχε γίνει μαύρο. Έτσι έψαξα βρήκα ένα φοβερό τρόπο που συντηρείται και παραμένει αναλλοίωτο μέχρι και 2-3 μέρες!!!!. Η λύση είναι να το βάλετε μέσα σε ένα τάπερ στο οποίο θα έχετε μέσα ένα μισό χοντροκομμένο κρεμμύδι.

Ελπίζω οι συμβουλές μας να σας είναι χρήσιμες!!!!

ENJOY!!!!






Some tips to get started!!



Ο Νο1 κανόνας στη ζαχαροπλαστική είναι η ακρίβεια. Γι αυτό μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής είναι τα πρώτα που θα πρέπει να εξασφαλίζουμε. Αν δεν διαθέτουμε, ιδού οι βασικές αντιστοιχίες σε φλιτζάνια και κουτάλια!!!!

-1 αυγό 50-55γρ  (κρόκος 20γρ, ασπράδι 30γρ)
-1κουτ γλυκού κορν φλαουρ 5γρ
-1κουτ γλυκού μπείκιν πάουντερ 5γρ
-1 κου σούπας κακάο 10γρ
-1 κουτ σούπας μέλι 30γρ
-1 κουτ σούπας ζάχαρη 30γρ
-1 φλιτζ τσαγιού αλεύρι 130γρ
-1 φλιτζ τσαγιού αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη (αμυγδαλόσκονη) 110γρ
-1 φλιτζ τσαγιού βούτυρο 230 γρ
-1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη άχνη 125γρ
-1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη καστανή 220γρ
-1 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη κοινή 200γρ
-1 φλιτζ τσαγιού κακάο 85γρ
-1 φλιτζ τσαγιού βούτυρο 230 γρ
-1 φλιτζ τσαγιού βούτυρο 230 γρ
-1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος 240γρ
-1 φλιτζ τσαγιού μέλι 340γρ
-1 φλιτζ τσαγιού νερό 200γρ




No comments:

Post a Comment