Monday, August 10, 2015

Γλυκό κουλουράκι για το πιο τέλειο πρωινό!! - Sweet greek koulouri for all day snacks!!!

Γλυκό κoυλoύρι




Υλικά

Η ζύμη είναι ζύμη πίτσας, την έχουμε γράψει ξανά στο άρθρο με την πίτσα πέστο, ωστόσο για διευκόλυνση και για μερικές παραλλαγές που έχουν γίνει θα την ξαναγράψουμε!!!!

350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ φρέσκα μαγιά
200γρ νερό χλιαρό
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
4κουτ σουπ ελαιόλαδο
10 κουταλιές σούπας ξερά φρούτα (δικής σας επιλογής)
μισό φακελάκη σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και το ένα κουταλάκι ζάχαρη. Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να έχουμε χλιαρό νερό, ζεσταίνουμε τα 100γρ και λίγο πριν βράσει ανακατεύουμε με τα άλλα 100γρ από νερό βρύσης. Έτσι έχουμε 200γρ χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε την μαγιά με τη ζάχαρη που έχουμε ρίξει στο μπολ μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα/ανακάτεμα και ρίχνουμε το λάδι και τέλος την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάζουμε ζάχαρη στο τέλος αναλόγως με το πόσο γλυκό θέλουμε να γίνει. Το αφήνουμε σε ένα μπωλ, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30' να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει ρίχνουμε μέσα το μείγμα ξερών φρούτων και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.



 Έπειτα πλάθουμε τα μπατονάκια ρίχνοντας λίγο αλεύρι για να μήν κολλάει η ζύμη. Η ζύμη βγάζει 4 μεγάλα κουλούρια ή 8 μικρά. 




Το ψήνετε στους 180-200 με αέρα για 30-40'. Εξαρτάται από το φούρνο και το βάζεται και στο grill για 5-7 λεπτά!!!
Bon Appetit!!!
EatLoveFlavor team

Soon english edition will be added! Thank you for understanding!!!!



















3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. τελειο!! και δυναμωτικο ωραια ιδεα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το δοκιμάσεις να μου πεις την γνώμη σου!! ειδικά με μερεντούλα από πάνω, φυσάει!!!!!!!!!!!!!

      Delete