Strictly Gluten-Free

Περιέχει υλικά με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη, δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει σοκολάτα και όμως είναι ένα από τα πιο ωραία, νόστιμα πρωινά που μπορεί να φτιάξεις ακόμα και μόνος σου.
Είναι ενεργειακή βόμβα για τον οργανισμό, ότι πρέπει για να ξεκινήσεις και να βγάλεις πέρα μία δύσκολη μέρα. Ενδείκνυται για αθλητές,  αυτούς που προσέχουν  διατροφή τους, αθλούνται και θέλουν να διαφοροποιήσουν και εμπλουτίσουν το διατροφολόγιο τους πέρα από τα συνηθισμένα .

Εκτέλεση Νο1

Για να μην τα πολυλογούμε δες τη συνταγή και με την πρώτη ευκαιρία κάντο και συ και θα δεις πόσο διαφορετική και δελεαστική μπορεί να γίνει μια pancake με υλικά που ποτέ δεν θα φανταζόσουν. Παρακάτω θα δεις δύο διαφορετικές εκτελέσεις. Εσύ μπορείς να κάνεις αυτή που σου ταιριάζει! 




Εκτέλεση Νο2

Υλικά (1 άτομο)

4-5 κουταλιές της σούπας βρώμη
2 ασπράδια αυγών 
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα (ελαφρύ ή γάλα αμυγδάλου)

Για το σερβίρισμα
1 μπανάνα ή έξι φράουλες ή ένα μήλο
3-4 καρύδια, 2-3 φουντούκια και 2 αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 2%


Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη, τα ασπράδια το κακάο και το γάλα.Θέλουμε το μείγμα να είναι ελαφρώς υδαρές, για να το πετύχουμε αν πιστεύουμε ότι είναι αρκετά πηχτό βάζουμε λίγο ακόμα γάλα.
2. Ρίχνουμε στο μείγμα λιγότερο από μισή ποσότητα κομμένα φρούτα (δική μας επιλογής), πχ μισή μπανάνα ή 3 φράουλες
3. Ετοιμάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε ελαφρώς με ένα χαρτί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
4. Μόλις βγάλει φουσκάλες το αναποδογυρίζουμε και περιμένουμε άλλα 4-5 λεπτά. Αυτό εξαρτάται από το πάχος της τηγανίτας.
5. Βάζουμε την Pancake σε ένα πιάτο, βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι από πάνω και έπειτα στολίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα φρέσκα φρούτα. 
6. Τέλος περιχύνουμε μια κουταλιά μέλι

Το γεύμα μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!
Πάντα με τη συνοδεία μουσικής!!!
Καλή όρεξη σε όλους
Η ομάδα του EatLoveFlavor

Περιμένουμε φωτογραφικό υλικό από τις δημιουργίες σας στο 
Facebook: EatLoveFlavor
ή στο mail: eatloveflavor@gmail.com


What about Quinoa???


Tiny, bead-shaped, with a slightly bitter flavour and firm texture...Quinoa!

Is Quinoa included in your Diet?

Many times we feel that the nutritional value of our food is poor. This stems from the fact that we choose the same flavors in order to feel safe. But there is a plenty of choices even for a celiac!



Unlike wheat or rice, quinoa is a complete protein, containing essential amino acids like lysine and acceptable quantities of calcium, phosphorus, and iron. It has been recognised by the United Nations as a supercrop for its health benefits: packed with dietary fibre, phosphorus, magnesium and iron.
The most important is the fact that it's gluten-free

  Quinoa is easy to prepare and its fluffy texture and slightly nutty flavour make it an excellent alternative to white rice or couscous. When cooked, its grains quadruple in size and become almost translucent. Quinoa seeds are in general cooked the same way as rice and can be used in a wide range of dishes. It should usually be rinsed or soaked before use to remove its bitter coating, so check packet instructions. Bring two cups of water to the boil to one cup of grain, cover, simmer and cook for approximately 15 minutes or until the germ separates from the seed. The cooked germ should have a slight bite to it. It is great in stuffings, pilafs and breakfast cereals.

All facts suggest it is close to a perfect ingredient as you can get!!!



Say 'Goodbye Gluten' easily!


Diagnosing celiac desease is neither a funny surprise, nor something of little importance. What I want to notify is that it’s not a habit...it's a life decision
I got this decision and I’d love to share with you things I have learned all these years in order to make it easier for you...

Here we have 3 targets in order to stay happy and healthy:
  1. Eat strictly glutenfree
  2. Have&Love a healthy&balanced diet easily
  3. Improve our gluten-free Flavors


Lets discover the wonderfully abundant gluten-free journey and realize how easy a gluten-free lifestyle can be...!

No comments:

Post a Comment