Monday, January 26, 2015

!!!Pizza Pesto !!!

Έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια;;;, πίτσα σπέσιαλ με ζαμπόν, κασέρι, μανιτάρι και πιπεριές;;;;;!!!
 Η λύση είναι μία ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ.
 Παρακάτω σου δίνουμε την δικιά μας αυτοσχέδια συνταγή
για την πιο πρωτότυπη pizza που έχεις φάει ποτέ!!!!!

PESTO και έγινε ->Pizza Italiana




Υλικά (ζύμη)
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15γρ φρέσκα μαγιά
200γρ νερό χλιαρό
1κουτ γλυκού ζάχαρη
1/2 (μισό) κουτ γλυκού αλάτι
3/4 κουτ γλυκού μπούκουβο (μισό γλυκό-μισό καυτερό)
3 κ.σ γραβιέρα τριμμένη
1/8 κουτ γλυκού πιπέρι
4κουτ σουπ ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη
1 βαζάκι σάλτσα PESTO (πέστο)
1 βαζάκι λιαστές ντομάτες
1 φακελάκι τριμμένη mozzarella (στα ψυγεία σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη. Για να μπορέσουμε πιο εύκολα να έχουμε χλιαρό νερό, ζεσταίνουμε τα 100γρ και λίγο πριν βράσει ανακατεύουμε με τα άλλα 100γρ από νερό βρύσης. Έτσι έχουμε 200γρ χλιαρό νερό. Ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε την μαγιά με τη ζάχαρη που έχουμε ρίξει στο μπολ μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό. Συνεχίζουμε το ζύμωμα/ανακάτεμα και ρίχνουμε το λάδι, τη γραβιέρα και το μπούκοβο. Τελευταίο ρίχνουμε το αλάτι!!!!! Έπειτα απλώνουμε στο σκεύος που θέλουμε να κάνουμε την pizza  τη ζύμη και τυλίγουμε σχολαστικά με διάφανη μεμβράνη όλο το σκεύος καθώς δεν θέλουμε να μείνει ανοιχτή καμιά πλευρά.
Το αφήνουμε για μισή ώρα (30') να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Μετά τη μισή ώρα η ζύμη μας θα δούμε ότι έχει φουσκώσει, αφαιρούμε την μεμβράνη και πιέζουμε απαλά να την ξεφουσκώσουμε λιγάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά!!! Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την σάλτσα PESTO, μετά ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες) και τέλος από πάνω πασπαλίζουμε με τη mozzarella. Ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά. Ελέγχουμε το πάτο της pizza αν έχει ψηθεί και αν είναι χρυσή η ζύμη το βγάζουμε. Αφού κρυώσει για λίγο, είναι έτοιμη να την κόψουμε!!!!!
!!!!Good luck and Bon Appetit!!!!



No comments:

Post a Comment