Tuesday, February 24, 2015

Seafood for today!!!

Αν και δεν δηλώνουμε fan των Σαρακοστιανών φαγητών, λόγω ημερών θα δώσουμε τη συνταγή για ένα φαγητό, που θα λαχταρούσαν 
τα καλύτερα σαρακοστιανά τραπέζια  και όχι μόνο!!!!

Ταλιατέλες με γαρίδες
(4 άτομα)




Υλικά
700 γρ γαρίδες με το κέλυφος
3 κουταλιές ντομάτα ψιλοκομμένη η πελτέ
1 κούπα τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη)
αλάτι
πιπέρι
λίγο ζάχαρη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φέτες τυρί φέτα
μπούκοβο γλυκό ή  καυτερό (προαιρετικό)
μαιντανό (όσο θέτλετε)
1 πακέτο μακαρόνια (Linguini ή ταλιατέλες ή παπαρδέλες


Εκτέλεση
Αν έχουμε αγοράσει φρέσκιες είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αλλιώς αν έχουμε πάρει κατεψυγμένες γαρίδες, ξεκινάμε εφόσον τις έχουμε ξεπαγώσει καλά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες και βράζουμε και τα μακαρόνια.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι με καυτό λάδι και 2 λεπτά και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι το μπούκοβο και την ζάχαρη.
Σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το λευκό κρασί. Σε περίπτωση που θέλουμε η σάλτσα να πήξει ρίχνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Μόλις είναι έτοιμη προσθέτουμε θρυμματισμένη τη φέτα και τον μαϊντανό. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Εναλλακτική πρόταση, αφού έχουμε στραγγίσει τα μακαρόνια και τα έχουμε σοτάρει με λίγο κύβο λαχανικών ή ότι μας αρέσει, ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού και στη συνέχεια είμαστε έτοιμη για σερβίρισμα

Enjoy!!!!!



Tagliatelle with shrimps

(4 portions)

Ingredients

700 gr shrimps 
3 spoons tomatoe
1 tea cup of olive oil
1 onion (chopped)
1 clove of garlic (not chopped)
salt
pepper
little sugar
1 glass of white wine
2 slices feta cheece
red pepper
parsley 
1 pack of pasta linguini of tagliatelli of papardelle (your choice)


Directions

1.First, of we have bought frozen shrimps, we wait till they are completelt defrosted.
 We prepare the sause and boil the pasta at the same time
2, Saute the chopped onion and the clove of garlic in a big pot, right after the oil is well heated for 2 minutes. Add the shrimps and after the tomatoe, the salt, the black and red pepper and the sugar
3. After add the wine and wait until it is evaporated. In case we want to make our sause thicker we add 2 spoons of the water, the pasta are boiling into. Boil in low temperature for 3 to 5 minutes. When it is ready add the feta cheese and the parsley. The sause is ready.
4.Add the boiled pasta in the pot where the sause is ready and mix well. Your meal is ready!!!!

!!!!!Enjoy!!!!!



No comments:

Post a Comment