Tuesday, February 17, 2015

Happy Pancake Day!!!

!!Pancakes!!



Υλικά
-1 αυγό
-200 γρ γιαούρτι
-60γρ σπορέλαιο
-1 κγ ζάχαρη
-1 πρέζα αλάτι
-100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1κγ μπείκιν πάουντερ
-1/2 (μισό) κγ μαγειρική σόδα
-βούτυρο ή λίγο λάδι για το τηγάνισμα
-4 φέτες γαλοπούλα (ψιλοκομμένη)
- 70 γρ τριμμένο τυρι

Οδηγίες
1, Σε ένα μπολ ανακατεύω
-το γιαούρτι
-το σπορέλαιο
-το αυγό
 2, Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά
-αλεύρι
-μπείκιν πάουντερ
-ζάχαρη 
-μαγειρική σόδα
και ανακατεύουμε φορά και το αφήνουμε λιγάκι να να φουσκώσει΄(20'-30')

3, Αφού φουσκώσει ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένη γαλοπούλα 
και τριμμένο τυρί (δικής μας προτίμησης)

4, Λαδώνω με ένα χαρτί εμποτισμένο στο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι
και ρίχνω κουταλιές μεγάλες από το μείγμα και ψήνω από κάθε μεριά 5 περίπου λεπτά
ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ!!
Γυρίζω από την άλλη μεριά μόλις αρχίσουν να βγαίνουν φουσκάλες στη επιφάνεια!! 

Enjoy!!!!!!

Ingredients
-1 egg
-200 grams yogurt
-60gr seed oil
-1 teaspoon sugar
-1/8 teaspoon salt
-100 grams flour
-1 teaspoon bakin powder
-1/2 (half) teaspoon bakin soda (powder)
-1 teaspoon of seed oil to cover the pan
-4 slices of turkey (chopped)
-80gr trimmed cheese

Directions

1. In a bowl, mix 
-the yogurt
-the seed oil
-the egg
2.You also add
- the flour
-bakin powder
-bakin soda (powder)

and mix all together
You leave the mix for a while to ''rest''

3.After that, we add the chopped turkey and the trimmed cheece into the mix and we mix until the mixture is homogenuous

4. Cover with a little oil the preheated pan, and keep it in low temperature
Use a spoon to throw the mix in the pan. Bake each side abou 5'. You first turn over the pancake when bubbles appear on the surface.

5.Ready to eat!!

Enjoy!!!





No comments:

Post a Comment