Saturday, May 7, 2016

Το απόλυτο IT-Healthy & Νηστίσιμο cake

Όλοι μας ψάχνουμε λύσεις να ελαττώσουμε την ποσότητα των θερμίδων στα φαγητά που καταναλώνουμε, όμως δεν θέλουμε να στερηθούμε κάποιες πολύ ωραίες απολαύσεις.
Γίνεται να πίνεις σκέτο το καφέ σου; Θες ένα μπισκοτάκι, λίγο κέικ κατιτίς όπως και να έχει.
Παρακάτω θα σου δώσουμε μια φοβερή συνταγή για κεικ η οποία συνδυάζει το τρίπτυχο της επιτυχίας ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ - ΥΓΕΙΙΝΗ - ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΝΑΚ!




Υλικά
3 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης
1,5 κουταλιά της σούπας μπείκιν παουντερ
μισή κουταλιά της σούπας σόδα
μισή κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
μισή κούπα του τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού φουντούκια (τα αλέθουμε στο μούλτι)
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κούπα του τσαγιού χυμό απο σαγκουίνι
ξύσμα από 1 σαγκουίνι

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη με το λάδι, αρκετά καλά έτσι ώστε η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει
2. Ρίχνουμε μέσα το χυμό από το σαγκουίνι και τα αλεσμένα στο μούλτι φουντούκια
3. Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε συνεχώς
4. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά τα δύο αλεύρια το μπείκιν και τη σόδα αφού το έχουμε κοσκινίσει τουλάχιστον μία φορά
5. Το μείγμα είναι έτοιμο. Παίρνουμε μια φόρμα της αρεσκείας μας, την λαδώνουμε ρίχνουμε και αλεύρι να πάει παντού, στρώνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Το κέικ είναι έτοιμο όταν μπήξουμε ένα μαχαίρι μέσα του και όταν το αφαιρέσουμε βγει καθαρό. Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τη μισή ώρα!!! Δεν θα φουσκώσει το κεικ!!
Αφήστε το να κρυώσει για μία ώρα !


Αν θέλετε να το κάνετε λίγο πιο ξεχωριστό, στύψτε μισό σαγκουίνι και ανακατέψτε με άχνη ζάχαρη για να το γλασάρετε. Αναλογία : 1 κουταλιά της σούπας χυμό, 2 κουταλιές ζάχαρη!!!


Καλή επιτυχία!!
Η ομάδα του EatLoveFlavor!!!




















No comments:

Post a Comment