Sunday, January 24, 2016

Η (κουρκουτό) πίτα αλλιώς !!!!

Σήμερα θα σας δώσουμε μια συνταγή για πίτα, πέρα από τα συνηθισμένα.Αυτή η πίτα "εμπνεύστηκε" και επικροτήθηκε από την νοικοκυρά που έχει πολλές αρμοδιότητες και θέλει να τα προλάβει να τους ταΐσει όλους στο σπίτι, από την τεμπέλα φοιτήτρια που θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό χωρίς να χάσει χρήμα και χρόνο.

Θα την έχεις ακούσει και ως αλευρόπιτα στα φημισμένα Ζαγοροχώρια ή ως τεμπελόπιτα. Είναι η πίτα που μπορείς να ετοιμάσεις σε ελάχιστο χρόνο, με υλικά που έχει ο καθένας σπίτι του και μπορεί να την φας για πρωινομεσημεριανοαπογευματινοβραδινό γεύμα!! Εμείς σήμερα στην συνταγή μας θα την ονομάσουμε κουρκουτόπιτα!!

Βιάζεσαι το πρωί που φεύγεις για τη δουλειά και όμως θες να φας κάτι διαφορετικό για πρωινό από το κλασσικό τοστ. Ετοίμασε την κουρκουτόπιτα σου από το προηγούμενο βράδυ και θα σε ανταμείψει, τρώγοντας ένα πλούσιο πρωινό συνοδεία με ένα ποτήρι γάλα ή ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι.



Κουρκουτόπιτα

Υλικά

400 γρ γιαούρτι 2% (2 κεσεδάκια)

3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κ 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

4 αυγά

2 φλιτζάνια τυρί φέτα θρυμματισμένη

1 κουτ. σούπας μπείκιν πάουντερ

1 ψιλοκομμένη σε κυβάκια κόκκινη πιπεριά

3-4 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

σουσάμι για το πασπάλισμα

αλάτι

πιπέρι


Εκτέλεση

1. Ανακατεύουμε αρχικά όλα τα υγρά, δηλαδή, γιαούρτι, λάδι, αυγά.

2. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί

3. Στην συνέχεια προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα και την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και 

τα μανιτάρια

4.Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι

5. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος που στο πάτο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί

6. Ρίχνουμε το μίγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 

180 για μία ώρα. Ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε θα σας βγει πιο λεπτή ή πιο 

χοντρή, στη φωτογραφία που έβαλα εγώ, το πήλινο έχει διάμετρο 26 cm. Επίσης την έβαλα και 10 - 

 15 λεπτά στην κάτω σκάλα να σιγουρευτώ ότι ψήθηκε σωστά. Αυτό έχει σχέση με το φούρνο σας!!!


Tips:

1. Οι αναλογίες είναι με φλιτζάνια, εγώ χρησιμοποίησα του τσαγιού

2. Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε πράσινη ή κίτρινη πιπεριά η ψιλοκομμένο κολοκυθάκι και ότι λαχανικό σας αρέσει απλά στις αναφερόμενες ποσότητες

3. Αντί για φέτα δοκιμάστε τριμμένο κασέρι ή μείγμα τριμμένων κασεριών, θα δώσει μια άλλη υφή και σπιρτάδα στη γεύση της πίτας


Καλή επιτυχία

The team of Eat LoveFlavor

Enjoy

Katerina & Olga


P.S ευχαριστώ πολύ την Κα Γιώτα που έμαθε την συνταγή



soon recipe in English- stay tuned










No comments:

Post a Comment